Kotisivu / Tietoa BEVIstä / BEVI:n historia

Luotettavaa sähkökäyttötekniikkaa vuodesta 1931

BEVIn perusti Edvin Petersson vuonna 1931. Sen jälkeen on tapahtunut paljon asioita, jotka ovat kasvattaneet BEVI:stä yhden Pohjoismaiden suurimmista sähkökäyttöjen ja sähkön tuotannon alojen yrityksistä.

1897 

August Bohman tuli Blomstermålaan rakentamaan viilutehdasta yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Hän saapui hevosten ja kärryjen avustamana Virserumista Smålandin läänistä, missä hän oli valmistanut generaattoreita ja sähkömoottoreita. Hän toi tämän tietotaidon mukanaan Blomstermålaan, missä hän myös rakensi viilun valmistukseen tarvittavat koneet. August palkkasi Edvin Peterssonin, joka oppi sähköteknikon ammatin alusta alkaen.

1931

Edvin Peterson perusti “Edvin Peterssonin sähkötoimisto” nimellä yrityksen Blomstermålaan. Hän oli tuolloin vasta 24-vuotias.

1940

Yrityksen nimi vaihdetaan ja uudeksi nimeksi tulee ”Blomstermåla Elektro Verkstad och Installationsbyrå” (EN: Blomstermåla Electro Workshop and Installation agency) lyhennettynä BEVI. Tuolloin yritys suoritti sekä pienempien että suurempienkin sähkökoneiden korjaustöitä ja myös sähköasennuksia sekä teollisuudessa että kotitalouksissa. Sähkömekaanisen työn ja sähköasennusten yhdistelmä oli tuohon aikaan hyvin epätavallista, joten se antoi BEVI:lle vahvan aseman tavarantoimittajana yrityksiin Kalmarin läänin alueella.

Mustavalkoinen lähikuva puvun miehestä. BEVI: n perustaja Edvin Petersson.
Kolme miestä työvaatteissa kuorma-autolla, jossa oli suuri sähkömoottori tasossa, noin 1940.
1960

BEVI muutetaan osakeyhtiöksi

1971 

70-luvun alussa BEVI alkaa käydä kauppaa kansainvälisesti. Yhtiöstä tulee edustaja ja se aloittaa sähkömoottorien, kytkinten ja sähkökäyttöjen myynnin.

1976 

BEVI hankkii Ruotsissa Helsinborgissa toimivan AB Scania-Verktyg -yhtiön. Täten BEVI saa tietoa sisäänrakennettujen sähkömoottoreiden valmistuksesta.

1980 

Scania-Verktygin hankinnan kautta BEVI sai yhteyden SIDA:an, joka halusi auttaa moottoritehtaan rakentamisessa Tansaniaan. Projekti oli onnistunut ja sitä seurasi monien vuosien ajan BEVI:lle tulleet jatkotilaukset koulutukseen ja huoltotyöpajojen rakentamiseen liittyen Itä-Afrikassa.

1986

BEVI hankkii Nord-El Maskinservice AB:n Uumajassa. Tämä on nykyään Pohjois-Ruotsin aluetoimisto.

1988

Perustetaan osasto, joka keskittyy vesivoiman ohjauskeskuksiin

Historiallinen BEVI-sähkömoottori harmaa
1989 

BEVI myy sähköasennusosaston.

1990 

Uusia, sopivia tiloja rakennetaan Blomstermålan pohjoisosaan. Toiminnat, jotka ennen oli levällään eri rakennuksissa, kootaan yhteen paikkaan. BEVI:n pääkonttori pysyy samassa paikassa tänäkin päivänä. Strategia olla läsnä kaikissa Pohjoismaissa otetaan käytäntöön.

1991

Vuonna 1991 BEVI A/S perustetaan Tanskaan. Tämä on ensimmäinen Ruotsin ulkopuolinen yritys.

1996

Vuonna 1996 BEVI Finland OY AB perustetaan Suomeen.

1997 

Vuonna 1997 BEVI:n toiminta Norjassa aloitetaan.

2007

BEVI ELECTRIC Shanghai Co., Ltd. yritys perustetaan Kiinaan.

2010

BEVI:stä tulee osa Ruotsalaista teknologiakaupan pörssiyhtiötä ADDTECHia.

2017   

Kolme Ruotsin Blomstermålassa sijaitsevaa yritystä yhdistetään nimellä BEVI AB. BEVI International AB:n ja BEVI Teknik & Service AB:n entinen päivittäinen toiminta on siitä lähtien BEVI AB:n hallinnassa.

2019   

BEVI:n toiminta Ruotsissa keskitetään yhteen yritykseen nimellä BEVI AB. Uumajan BEVI:stä tulee aluetoimisto.

BEVI Tietopankki

BEVI:n Tietopankki kerää tietoa erityisosaamisalueistamme, sähkökäyttöjärjestelmistä ja sähköntuotannosta.

Tutki

Yhteystiedot

BEVI Finland Oy Ab
Hannuksenpelto 6, FI-02270 Espoo

Tel | +358 9 27091210
Mail | info@bevi.fi