Kotisivu / Sähkömoottorit / Kuivaamomoottorit

Kuivaamomoottorit

Kuivaamomoottorit soveltuvat erityisesti käytettäviksi esimerkiksi puutavarakuivaamoissa, selluteollisuuden sovelluksissa ja tiettyjen elintarvikkeiden tuotannossa. Ne on suunniteltu täyttämään tiukat vaatimukset käyttökohteissa, joissa on erittäin korkea ympäristön lämpötila ja suuri ilman kosteus ja jossa moottorin akseliin vaikuttavat voimakkaat radiaali- ja aksiaalivoimat.

Moottorit vaativampaan käyttöön

Erilaisia lämpötiloja varten räätälöidyt moottorimme kestävät puutavarakuivaamojen raskaat olosuhteet. Valmistamme kustannustehokkaita moottoreita, joilla on erinomainen hyötysuhde ja pitkä käyttöikä. Kuulalaakerit soveltuvat kosteisiin olosuhteisiin, ja kaikki ruuvit, kilvet, rasvanipat ja kaapeliholkit ovat ruostumatonta terästä. Moottorit ovat normaalisti B3-mallia, mutta ne voidaan muuttaa B5 tai B3/B5 -malliksi. Tarvittaessa ne voidaan varustaa veden kondensoitumista ehkäisevillä lämmityselementeillä sekä ilman liitäntäkoteloa suoraan asennettavalla kaapelilla.


Rakenne

Staattorin kotelo ja laakerikilvet on valmistettu vahvasta valuraudasta, mikä takaa erinomaisen kestävyyden ja parhaan laakeripesän. Liitäntäkotelo on asennettu vakiona vetopäähän. Se voidaan asentaa haluttaessa ei-vetopäähän.

Kaikki ulkoiset ruuvit, tyyppikilvet, rasvanipat ja kaapeliholkit ovat ruostumatonta terästä.

Ei-vetopää on täysin suljettu ilman akselia, tuuletinta tai tuulettimen kantta. Kuulalaakerit on mitoitettu kestämään kovaa käyttöä, korkeita ympäristön lämpötiloja ja korkeaa kosteutta.

DT-moottorit on vakiona mitoitettu taajuusmuuttajakäyttöön.

Huolto

Kokoluokasta 160 ylöspäin moottoreissa on vakiona nipat kuulalaakerien voiteluun ja rasvanpoistoon. Kaikki moottorit toimitetaan korkean lämpötilan rasvalla.

Kotelo (suojausaste)

Moottorit ovat vakiona IP55. Ne voidaan säätää IP44-luokkaan poistamalla kaksi kondenssivesitulppaa, jotka sijaitsevat staattorin rungon alla.

Lämpötilan seuranta

Moottoreissa on sisäänrakennetut termistorit valvontaa tai hälytystä varten sekä tehokas suoja ylikuumenemiselta. Tätä varten on saatavana erityinen kaapeliläpivienti. Moottoreita voidaan haluttaessa muokata lämpökoskettimilla.

Jäähdytys

Moottorit on suunniteltu jäähtymään kuivauspuhaltimen ilmavirralla, joten niillä ei ole omaa jäähdytystuuletinta. Erityisen suuriin kuivauspuhaltimen napoihin moottorit voidaan tilata omalla tuulettimella.

Eristysluokka ja nimellisteho

Kaikissa moottoreissa on käämimateriaalissa korkeampi eristysluokka H (maksimi käyttölämpötila 180°C), mutta ne on laskettu/mitoitettu luokkaan B, mikä antaa suuren ylikuormitusmarginaalin ja pitkän käyttöiän.

Kehyksen koko

Moottoreissa on IEC-mitat akselissa ja jalan kiinnikkeessä. Teho (kW) voi poiketa IEC-standardeista erikoiskäämien ja normaalia korkeampien ympäristön lämpötilojen vuoksi.

Vaihtoehdot

Moottorit ovat normaalisti B3-mallia, mutta ne voidaan muuttaa B5 tai B3/B5 -malliksi.

Ne voidaan varustaa veden kondensoitumista ehkäisevillä lämmityselementeillä ja ilman liitäntäkoteloa, tarvittaessa suoraan asennettavalla kaapelilla.

Myös monia muita modifikaatioita, kuten pidennetty erikoisakseli, on saatavilla pyynnöstä.

Tarvitsetko erikoistuotetta tai räätälöityä ratkaisua?

BEVI Tietopankki

BEVI:n Tietopankki kerää tietoa erityisosaamisalueistamme, sähkökäyttöjärjestelmistä ja sähköntuotannosta.

Tutki

Yhteystiedot

BEVI Finland Oy Ab
Hannuksenpelto 6, FI-02270 Espoo

Tel | +358 9 27091210
Mail | info@bevi.fi